Slovensko-poljski poslovni forum in 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij, Poljska 15. do 17. oktober 2019

Gospodarska delegacija na Poljsko

V Katowicah se bo med 15. – 17.10 2019 odvijal slovensko-poljski poslovni forum in 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij

Mesto Katovice je središče znanosti, kulture, industrije, gospodarstva, trgovine in transporta poljskega vojvodstva Zgornja Šlezija v jugozahodnem delu države. Čeprav je bila regija v preteklosti poznana predvsem po težki industriji (premogovništvo in jeklarstvo), pa se je v zadnji letih lokalno gospodarstvo močno prestrukturiralo. Širša okolica mesta Katovice se s svojim gospodarstvom uvršča na visoko 16. mesto po ustvarjenem BDP v okviru Evropske unije.

Slovenska podjetja lahko izkoristijo svojo prisotnost na kongresu za vzpostavitev novih poslovnih povezav in predstavitve svojih poslovnih interesov s predstavniki podjetij iz drugih evropskih držav. Na kongresu organizatorji pričakujejo namreč preko 7500 udeležencev (preko 1000 podjetij in institucij) v okviru 37 tujih delegacij.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Ministrstvo za zunanje zadeve v sodelovanju z Gospodarsko zbornico Slovenije, Javno agencijo SPIRIT Slovenija ter veleposlaništvom RS v Varšavi vabijo zainteresirana slovenska podjetja k udeležbi v gospodarski delegaciji, ki bo med 15. in 17. oktobrom letos obiskala mesto Katovice na Poljskem. Delegacijo bo vodil minister Zdravko Počivalšek.

Obisk slovenske delegacije je organiziran na pobudo in povabilo regionalne lokalne gospodarske zbornice, kateri predseduje g. Tomasz Zjawiony, sicer uspešen podjetnik in tudi bodoči častni konzul Republike Slovenije v Katovicah.

Ob obisku slovenske delegacije bo v torek, 15. oktobra 2019, potekala bilateralna gospodarska konferenca z B2B sestanki med slovenskimi in poljskimi gospodarstveniki.

Naslednji dan (sreda, 16. oktobra) se v Katovicah začne tri dnevni 9. evropski kongres malih in srednjih podjetij (Ekonomski forum/).

Zainteresirana slovenska podjetja se morajo za v naprej načrtovane sestanke, ki bodo potekali v četrtek, 17. oktobra (opcija tudi v petek 18. oktobra) registrirati do 10. oktobra preko elektronske prijave (https://b2bharmo.com/K2019/).

V okviru tridnevnega obiska bodo lokalni organizatorji organizirali obiske nekaterih lokalnih podjetij in institucij v skladu z vašimi interesi, prav tako pa se boste lahko udeležili uradne otvoritve konzulata RS v Katovicah (predvidoma v torek 15. oktober ob 17.00).

Regionalna gospodarska zbornica v Katovicah je za skupno sodelovanje s potencialnimi poljskimi sogovorniki predlagala naslednja zanimiva področja: IKT, avtomobilska industrija, digitalizacija, visokotehnološki izdelki in tehnologije, kibernetska varnost, medicinska oprema in novi pristopi v zdravstvu, inovativnost, napredne tehnologije – vključno z industrijo 4.0 ter pametnimi tehnologijami…

Več na povezavi https://www.gzs.si/Dogodki/15-10-2019/gospodarska-delegacija-na-poljsko-2019

Vljudno vabljeni, da se udeležite obiska podjetij v Katovicah !