EIT Food Seedbed 2022 – brezplačen program za podporo inovativnim kmetijsko-živilskim podjetjem

EIT Food Seedbed je program, ki podpira ambiciozne podjetnike, podjetniške akademike in novo ustanovljena podjetja, ki naslavljajo eno od fokusnih področij EIT Food:

  • trajnostno kmetijstvo
  • trajnostno ribogojstvo
  • alternativne beljakovine
  • digitalna sledljivost
  • krožni prehranski sistemi
  • ciljna prehrana

Kandidati morajo ob prijavi predstaviti inovativno idejo, ki bi lahko imela pomemben vpliv na katerokoli področje živilskega sektorja, vključno z načinom proizvodnje, dostave, porabe in recikliranja naše hrane. Sodelujejo lahko tudi z rešitvami, ki se nanašajo na prehranski sistem, stroje in opremo za kmetijstvo ter proizvodnjo hrane, logistiko, embalažo, rešitve IKT, zmanjševanje živilskih odpadkov, poslovnimi storitvami ali družbenimi inovacijami.


K sodelovanju so vabljena zlasti zagonska podjetja v zgodnji fazi, katerih poslovne ideje so povezane z njihovimi tehnološkimi raziskavami, za njihov nadaljnji razvoj pa potrebujejo poslovne veščine in stike s potencialnimi kupci v različnih evropskih državah. Izbrani kandidati bodo pridobili strokovno podporo (usposabljanje in mentorstvo) in finančno podporo (do 6.000 EUR).


Program bo potekal v angleškem jeziku v petih evropskih središčih: na Poljskem, Severnem Irskem, v Nemčiji, Španiji in na Danskem. Sodelovanje v programu je brezplačno.


Program izvaja EIT Food, ki vključuje evropska podjetja, raziskovalne inštitute in univerze, je organiziran kot del Evropskega inštituta za inovacije in tehnologijo (EIT), ki je del Evropske komisije. EIT Food je največja evropska pobuda, ki podpira inovacije v kmetijsko-živilskem sektorju. Programe EIT Food sofinancira Evropska unija v okviru programa Horizon Europe.

Registrirajte se zdaj in se pridružite naši skupnosti na: https://entrepreneurship.eitfood.eu/launch/

Prijave se zaključijo 28. februarja 2022.

Spletni seminarji: https://entrepreneurship.eitfood.eu/eit-food-entrepreneurship-programme-information-webinars/

Dodatne informacije:
dr. Olga Pelekh
Hub manager, EIT Food Seedbed Warsaw Hub,

opelekh@wz.uw.edu.pl