Slovenska poslovna konferenca v okviru 30. Ekonomskega foruma, od 7. do 9. septembra v Karpaczu

Poslovni klub Triglav-Rysy, SPIRIT Slovenija, Veleposlaništvo Republike Slovenije v Varšavi in ​​Veleposlaništvo Republike Poljske v Ljubljani organizirajo Slovensko poslovno konferenco, ki bo potekala v okviru 30. Ekonomskega foruma, ki bo potekal od 7. do 9. septembra v Karpaczu na Poljskem. Konferenca bo obravnavala teme, kot so naložbene priložnosti v Sloveniji, finance, bančništvo in zavarovalni sistemi v srednji in jugovzhodni Evropi, pa tudi zagonska podjetja v srednji Evropi in na Balkanu.

Ekonomski forum je največja poslovna konferenca v Srednji in Vzhodni Evropi. Forum, ki ga organizirajo v začetku septembra, vsako leto privabi več kot 4000 gostov. Udeleženci so voditelji s političnega in gospodarskega področja ter približno 600 novinarjev. Gostje prihajajo iz več kot 60 držav Evrope, Azije in Amerike. Poslanstvo foruma je ustvariti ugodne pogoje za razvoj političnega in gospodarskega sodelovanja med državami članicami EU in njihovimi sosedami. Letošnji 30. ekonomski forum bo potekal pod geslom »Evropa v iskanju vodstva«.

Slovensko poslovno konferenco bosta odprla minister za infrastrukturo Republike Slovenije, gospod Jernej Vrtovec, in minister za infrastrukturo Republike Poljske, Andrzej Adamski.